dilluns, 12 de novembre del 2012

Dia 2


Avui us parlaré de l'alimentació. Concretament us esmentaré de què s'alimentaven les persones de l'edat mitjana i l'actual.

EDAT MITJANA
Els elements fonamentals en la dieta medieval eren el pa i el vi. Els aliments que acompanyaven el pa s'anomenaven "companagium" i eren els següents: hortalisses, carn, peix, llegums, verdures i fruites.
Cal tenir present, que en l'edat mitjana, les persones que consumien aliments de més bona qualitat, eren les que disposaven d'unes bones condicions econòmiques.
En l'edat mitjana la vida era molt dura, ja que les persones que disposaven de menys riqueses només podien menjar dos cops al dia.



















EDAT ACTUAL
Actualment la gent disposa de més recursos econòmics per poder-se alimentar, amb productes de qualitat a bon preu. Excepte en països en vies de desenvolupament o més ben dit, en països del tercer món. Per poder mantenir una dieta equilibrada cal fer cas de les indicacions de les piràmides o rodes alimentàries.
Cal evitar un abús de consum, de productes de "menjar ràpid", principalment per evitar malalties com l'obesitat. Per mantenir una dieta equilibrada, s'ha de consumir per exemple 2-4 racions de verdura al dia,   2-3 racions de fruita diàriament...























Aquí us deixo un vídeo, que explica la importància que té portar una dieta equilibrada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada